Sportska gimnazija

Додела Вукове дипломе и признања „Спортиста генерације“

Спортска гимназија од времена свог оснивања до данас поносна је што сваке године међу матурантима изнедри најбољег ученика – Ученика генерације и најбољег спортисту који од наше школе добија специјално признање „Спортиста генерације“.

На Наставничком већу одржаном 15. 06 2020. године наставници су дали своје гласове најбољима и најзаслужнијима да понесу ове титуле.

За ученика генерације једногласно је и са великим усхићењем изабран Вања Гачић, ученик одељења 4/1 који се својим свесрдним залагањем у свим школским културним и хуманитарним активностима и манифестацијама истицао током читавог школовања не штедећи себе као добар, веран и искрен друг и ученик.

Међу спортистима генерације нашли су се у појединачним спортовима Урош Ђоковић 4/1 (пливач) и Милица Станимировић 4/5 (карате) док су у екипним спортовима признање „Спортиста генерације“ понели Марко Радовић 4/5 (ватерполо) и Надежда Недељков 4/3 (кошарка). Признање „Спортиста генерације“ без конкуренције припало је ученици Дајани Павловић која је ове године дочекала да понесе ову титулу заслужену још 2017. године када је са екипом кошаркашица Спортске гимназије освојила Светско првенство у кошарци.

Оно што издваја ове ученике није само њихов професионални успех у спорту већ и њихово активно учешће у школским спортским активностима не ретко везаним за хуманитарне, образовно – спортске програме и акције.

Поводом доделе Вукове дипломе, признања и пригодних поклона директорка школе Иванка Ковачевић организовала је у библиотеци Спортске гимназије свечани пријем и коктел за ове вредне и пожртвоване ученике и спортисте. Обратила им се свечаним тоном исказујући велику срећу и захвалност што су били ученици Спортске гимназије. Бодрила их је речима да истрају у даљем усавршавању и раду, нагласила да је живот лепа борба и да никада не застану пред препреком.

Поред ученика и спортиста генерације пригодан поклон директорка је уручила и ученицима, матурантима који су четврти разред завршили са свим петицама међу којима су Вукан Вуканић, Милица Вранић, Јелена Ерцег, Милица Булатовић и Ракоњац Вељко.