Sportska gimnazija

Испраћај матураната Спортске гимназије

  1. јуна 2020. године Спортска гимназија испратила је још једну генерацију матураната.

Окупљени око својих одељењских старешина и наставника на челу са директорком школе Иванком Ковачевић, матуранти су тог дана обележили крај једног веома важног животног циклуса.

Свесни знања, снаге и подршке коју су добили код нас одлазе спремни за нове изазове у образовању, спорту и дисциплини. Свечаност је отворена обраћањем директорке школе која је уз речи пуне подршке честитала матурантима успешан завршетак гимназијског образовања а затим заједно са њима заплесала уз мелодију чувеног Валцера бр. 2 руског композитора Димитрија Шостаковича.

Одељењске старешине матураната Нада Копривица (41), Снежана Балажевски (4-2), Дуња Јурић (4-3), Биљана Вукманов (4-4), Марјана Поповић (4-5)и Мирјана Радовић (4-6) припремиле су за тај свечани дан велике чоколадне торте украшене крупним кандираним вишњама како би се сви у школском дворишту почастили и наздравили. Свако одељење имало је упечатљиве и веома оргиналне мајице са натписима који су облележили школски свакодневницу. То су оне речи које се размењују између одељењскког старешине и ученика, то су речи које их окупљају и уједињују, речи које се памте и заувек остају у сећању.

Дан је био сунчан, изузетно свечан и леп у кругу Спортске гимназије. Музика се чула до касно послеподне а осмеси су говорили о испуњењу, задовољству и срећи.

Желимо вам све најбоље драги матуранти. Знајте да ће вам Спортска гимназија увек представљати уточиште и дом. Од вас само тражимо да одржите ведар дух, спортску племенитост и потребу за знањем и образовањем а ми ћемо бити поносни да вас увек дочекамо и са пажњом слушамо о вашим успесима и достигнућима у различитим сегментима живота.